În luna mai a acestui an am avut norocul (Maria Ruxandra BurcescuNicole Root și Alexandra Crisbășan) ca proiectul nostru „Și au trăit fericiți până la prima poză”, să primească una dintre Bursele Superscrieri, susținută deFundatia Friends for Friends și Avon SpaceCampania Respectului.

„Și au trăit fericiți până la prima poză” este un proiect despre fenomentul de revenge porn în rândul adolescenților din România. Scopul nostru a fost acela de a aduce la lumină o parte a abuzului de natură sexuală care, precum toate celelalte este un tabu, este foarte prost gestionat și spre deosebire de altele, în legile noastre nu-și are locul, nu există.

Am ajuns la final și, în zilele următoarele Maria Ruxandra Burcescu și Nicole Root vor publica pe platforma Republica, articolele rezultate din cercetare. Alexandra Crisbășan s-a ocupat de partea vizuală a proiectului, realizând colaje și fotografii pentru materialul scris și pentru expoziție.

Vă așteptăm pe 3 noiembrie la ora 19:00 la Gallery, cu articolele citite, gata să participați la o discuție deschisă și să vedeți cum s-a îmbinat jurnalismul cu arta vizuală!