Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită la o ediție specială a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. În cadrul LUNA DADA la Gallery, vineri, 10 iunie 2016, ora 19, va avea loc ZECE (10), o serie de evenimente celebrând iscarea a ceva din nimic. Pentru că se întâmplă pe 10 iunie. Invitați: Irinel Anghel, Daniel Stancu și Darie Nemeș Bota.

Astfel, va avea loc un Happening pe strada Leonida (10 minute) și Hang aut la poarta Gallery (10 minute) cu Irinel Anghel și Daniel Stancu, celebrând iscarea a ceva din nimic. Un nimic adus ofrandă amintirii notei ZECE – simbol al excelenței în educația noastră competitivă. Artiștii implicați sunt de ne-pus în cuvinte.

urmate de:

O supă dada în 3 medii de /cu Darie Nemeș Bota. Timp de preparare: ~ 30 minute:

– 10 clipuri originale/comerciale/inspirate/mediocre/clar/abstracte

-10 muzici compuse/expuse/brute/alterate/cărnoase/siropoase

– 10 instrumente-obiecte/tradiționale/neconvenționale/texte/unelte/radio

se amestecă, se gustă, se lasă la aer curat, se discută…

Darie Nemeș Bota (n. 1985) este absolvent al Liceului de Artă din Baia Mare cu studii superioare de compoziție contemporană în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. Creația sa cuprinde atât genul cameral, cât și cel simfonic, abordează lumea instrumentelor tradiționale și non-convenționale (didgeridoo, fluierașe, caval, sticlă etc.) și mediul electro-acustic (instalații, clipuri cu muzică concretă și electronică). S-a extins spre teatru și film colaborând cu tineri actori, coregrafi și regizori, precum și în zona de performance art și a căutărilor experimentale. Este colaborator al Companiei de Teatru Labirint, participant activ la evenimente realizate de Irinel Anghel, precum și ansamblul SonoMania, invitat al formației LeVant (George D. Stănciulescu). Este membru fondator al grupului DALPOFZS cu care a realizat diverse instalații în locații neobișnuite, performance-uri interactive și alte concepte multimedia.