Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită la ediţia a 23-a a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Miercuri, 20 aprilie 2016, ora 18.30, va avea loc SounDada non solo performance, intitulat „Atentat la bibelouri”, cu Irinel Anghel. Invitaţi: Wolfgang Amadeus Mozart, Victor Podeanu.

Irinel Anghel: „Ideea a venit firesc după o seară petrecută la Gallery la un performance al bunului meu prieten Darie Nemeş-Bota, în care s-a discutat foarte mult despre atitudinea Dada, mişcările Neo-Dada şi valorile trecutului. Din public a apărut întrebarea: ce facem cu Mozart? Şi atunci mi-am zis să îl invit pe Mozart într-un soundada performance. Apoi au apărut bibelourile. Apoi a apărut Victor Podeanu. M-am întâlnit cu el pe stradă şi i-am spus: vreau să cânţi cu mine. N-am mai cântat niciodată cu Victor în duo. Lăsăm hazardul să lucreze. Duo pentru cioburi şi chitară, Duo pentru arpacaş şi chitară, Duo pentru ziare şi chitară. Toate variantele ne sunt deschise. Şi totuşi, ce facem cu Mozart? Nu vă spun. Pentru asta ne vedem la Gallery pe 20 aprilie, la ora 18:30”.

ANGHEL Irinel, artist. CV-ul va face parte din costumaţie.

MOZART Wolfgang Amadeus, compozitor austriac. Născut într-o familie de muzicieni, a fost un copil minune ca instrumentist (pianist, violonist) și dirijor. Reprezentant al clasicismului vienez, alături de Haydn și Beethoven. A compus o vastă operă, cuprinzând capodopere în aproape toate genurile. Opere („Răpirea din Serai”, „Nunta lui Figaro”, „Don Giovanni”, „Don Juan”, „Cosi fan tutte”, „Flautul fermecat” etc.), 41 de simfonii, concerte (șapte pentru vioară, 21 pentru pian), 26 de cvartete de coarde, sonate pentru pian și vioară, sute de lucrări instrumentale și camerale, lucrări vocal-simfonice, un „Recviem”.

PODEANU Victor (chitară). Sex: mai mult M decât F. Se bate cu ochii închişi. S-a lăsat de fumat. Îi place şi lângă oameni. Se place cu sunetul. Se pregăteşte pentru pierderea minţilor. Se gândeşte cu jind la singularitate. Nu e mai bun decât fratele său.

Vă aşteptăm miercuri, ora 18.30, la GALLERY la un ceai, un vin, un suc şi un SounDada performance.