ANAV – Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane organizează expoziția de pictură „Lucruri mărunte” a artistei Smaranda Milu Nemethi. Vernisajul acestei expoziții are loc în spațiul cultural GALLERY, din strada Leonida nr. 9-11, București, pe data de 20 noiembrie 2015, ora 20.00. Curatorul acestei expoziții este Mirela Trăistaru, membru de onoare al ANAV și artist de renume mondial.

Colecția “Lucruri mărunte” este o serie de picturi în ulei realizate de artista Smaranda Milu, născută Nemethi, la 16 iulie 1981, în Carei. Artista, absolventă de arte plastice, cu studii și cu participări la expoziții în țară și în străinătate, după o perioadă de absență de pe scena artistică, revine în atenția publicului cu o nouă filozofie.

Spre diferență de ultima expoziție intitulată „Comunicare/Anatomia sărutului”, din Palermo, Italia, care s-a caracterizat printr-un vizual intim senzual, de această dată, tablourile din colecția “Lucruri mărunte” surprind acel moment intim emoțional din viață, când cu respirația imperceptibilă și cu privirea imobilă, suspendată într-un punct familiar din spațiul fizic, atenția noastră este condusă spre interior. Atunci îngăduim gândului să zboare pentru a lua contact cu sinele nostru cel mai pur, cel mai nealterat.

Lucrările din colecția “Lucruri mărunte”, care numără 50 de pânze, au fost inspirate de obiectele cu care artista s-a reîntâlnit în casa părintească: ceasurile tatălui ceasornicar, porțelanurile mamei educatoare, râșnița bunicii, jucării și obiecte care i-au populat copilaria petrecută în nordul Transilvaniei. Colecția pleacă de la obiectele de zi cu zi care evocă amintiri ascunse, adeseori uitate, ale copilăriei.

Primul din scopurile colecției “Lucruri mărunte” este acela de a absorbi atenția privitorului trimițându-l pentru o clipă, într-un timp și un spațiu al inocenței, al ordinii și al purității, așezându-i un zâmbet involuntar pe buze.

Al doilea scop al expoziției este ca prin vânzarea lucrărilor, artista, diagnosticată de cancer pulmonar cu doi ani în urmă, să obțină fonduri pentru achiziționarea tratamentului necesar vindecării.

Expoziția de pictură “Lucruri mărunte” își va deschide porțile în spațiul cultural GALLERY, din strada Leonida 9-11, București pe data de 20 noiembrie, ora 20:00 și va rămâne deschisă până pe data de 30 noiembie 2015, ora 20:00, când cvartetul de corzi Capricio, va susține un concert de închidere a expoziției.

Pe parcursul expoziției vor mai avea loc câteva evenimente care vor avea ca scop întrajutorarea Smarandei Milu.

Pentru mai multe informații despre expoziție și pentru donații pentru tratamentul de cancer al Smarandei vă invităm să vizitați:

www.helpsmaranda.com
www.gofundme.com/helpsmaranda
www.smarandanemethi.com